Samfunnsansvar

Bærekraft og samfunnsansvar

Mortens’ Kro har over mange år hatt et ansvarlig forhold til mat. Med dette mener vi at maten vi lager, og råvarene vi bruker for å produsere den, ikke skal være til belastning for miljøet. Vi ble i 2018 sertifisert av

Marine Stewardship Council, noe som innebærer at sjømaten vi leverer har en 100% bærekraftig livssyklus og samme år fikk vi også miljøprisen av Nittedal kommune.

Vi er med i Too Good To Go og bidrar gjennom denne ordningen til å redusere matsvinn. Vi bruker Fairtrade der vi kan, vi har et kontinuerlig fokus på økologisk mat og ble godkjent som Miljøfyrtårn i 2014.

Dette, og mer til, gjør at du og din bedrift kan være trygge på at Morten’s Kro jobber for å bidra til en mer bærekraftig verden.

Tilby ansatte god, hjemmelaget kost

Morten’s Kro har lang og god erfaring med å levere mat til bedrifter på Nedre Romerike og Oslo Nord. Vi vet veldig godt hvor stor forskjell et godt måltid kan utgjøre i løpet av en arbeidsdag. Hos Morten’s Kro kan du få lunsj, overtidsmat, møtemat, og mat til kurs eller jubileer. 

Vår erfaring er at mange bedrifter velger pizza eller kebab som mat når det må jobbes overtid eller et møte skal holdes. Våre eksisterende kunder gir oss tilbakemelding om at maten vår er et etterlengtet avbrekk fra dette – et avbrekk som gir energi og glede. Hos Morten’s Kro har du et stort utvalg av forskjellige retter. De har alle til felles at de er hjemmelaget og produsert med lokale råvarer. Vi mener kvalitet i matveien gir kvalitet til arbeidet.

Ønsker du mer informasjon eller å sette opp en bedriftskonto?

I april 2018 ble vi, som første individuelle spisested i Norge, sertifisert av Marine Stewardship Counsil, kjent som MSC. Dette gir oss som bedrift og våre gjester en trygghet på at sjømaten som er MSC-merket har en 100% bærekraftig livssyklus.

Matsvinn: En av våre milepæler på miljøfronten var å bli med gjengen i Too Good To Go i kampen mot matsvinn. Siden 2017 har vi sammen reddet mat fra å gå til spille. Mat hører hjemme i magen, ikke i søpla. Last ned appen og bli med du óg! – Les mer om Too Good To Go her

Rettferdig handel: Vi bestreber oss på å bruke Fairtrade-sertifiserte varer der vi kan, da de er verdens største merkevareordning for rettferdig handel. Dette sikrer arbeiderne i utviklingsland trygge arbeidsforhold og en verdig lønn. Vi bruker for eksempel Fairtrade varm sjokolade og en del sukker. Les mer om Fairtrade her

Svanemerket: Sommeren 2023 ble Mortens Kro offisielt kronet med miljøsertifiseringen Svanemerket. Mortens Kro er dermed den eneste frittstående restauranten/kro i Norge (om vi ser bort fra Scandic sine hotellrestauranter). Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket og det mest kjente blant oss i Norge.

Et Svanemerket serverings- konferansested skal oppfylle strenge miljøkrav ved å ha tatt et helhetsgrep om miljøarbeidet knyttet til energi, vann , mat, avfall, kjemikalier og innkjøp. Virksomheten skal arbeide aktivt og strukturert med å redusere sitt forbruk av ressurser og optimere driften. Les mer om Svanemerket her

Grønt Punkt Norge: Mortens Kro importerer selv produkter til Norge og er dermed pliktig til å være medlem av Grønt Punkt Norge. Dette innebærer at man betaler ett gitt beløp per mengde emballasje man importerer, foredler eller produserer til Grønt Punkt , som sammen i et spleiselag, finansierer innsamlingen av sortert glass-, metall-, plast-, papp- og papiremballasje i Norge. Dette har vi vært en del av siden 2010. – Les mer om Grønt Punkt her

Økologisk mat: I Norge er det Debio som godkjenner økologiske produkter, gårder, serveringssteder o.l. Mortens Kro ble i 2014, som første kro i Norge, godkjent av Debio for bruk av deres “bronsemerke”, som betyr at vi alltid skal ha minst 15 økologiske produkter tilgjengelig for våre gjester. – Les mer om Debio og økologisk landbruk her

Kildesortering: Vi er opptatt av miljøet i dag og miljøet for kommende generasjoner. Et viktig tiltak som privatpersoner og store bedrifter i Norge er blitt flinke på, er sortering av avfall. Dessverre er dette alt for dårlig utbredt i restaurantbransjen i dag. Vi er stolte av løsningene vi har fått til på Mortens Kro. Vi kildesorterer selvfølgelig matavfall, frityrolje (raps), papp og papir, batterier, små-elektronikk og lysrør, men vi ønsker å være en foregangsbedrift, et miljøfyrtårn i bransjen. Derfor sorterer vi også glass- og metallemballasje, hardplast og mykplast.

Palmeolje: Palmeolje kommer som regel fra oljepalmetrær fra Malaysia og Indonesia. Det er verdens billigste matolje, men den har stor negativ påvirkning på regnskogen og miljøet. Dessuten er den meget usunn for oss mennesker sammenlignet med andre oljer. Igjen tar Mortens Kro et samfunnsansvar og bruker derfor kun raps-, solsikke- og olivenolje i sin matlaging. I den grad produkter inneholder palmeolje er vi strenge på at den er sertifisert. – Les mer om palmeolje her

Miljøfyrtårn: Vi setter oss høye mål på Mortens Kro. Vi ønsker stadig å bli bedre på miljøtiltak fordi det gagner oss som mennesker, oss som bedrift og gir fremtiden vår et litt bedre utgangspunkt. Vi ble  godkjent som Miljøfyrtårn i 2014. Det settes strenge krav til den daglige driften og det kreves en forbedring av miljøpåvirkning for hvert år. – Les mer om Miljøfyrtårn her

Skroll til toppen