Svanemerket – et bevis på høy kvalitet, sikkerhet og miljøengasjement

Vi setter høye standarder for kvalitet og sikkerhet i våre produkter og tjenester. Våre strenge krav til ingredienser og leverandører sikrer en førsteklasses opplevelse for våre gjester samtidig som vi ivaretar deres helse og velvære.
Svanemerket er en tydelig indikator på vårt sterke miljøengasjement, da vi aktivt bidrar til å redusere vår påvirkning på klimaet, beskytte naturressurser og opprettholde økosystemer.

Noen av kravene vi oppfyller som Svanemerket er;

  • Servering av en høy andel økologisk mat og drikke
  • Servering av bærekraftig mat som belaster miljøet mindre. For eksempel skal det tilbys vegetarisk mat, gjerne bruke lokalproduserte råvarer og unngå truede fiske- og sjømatarter. Palmeolje kan ikke brukes i frityren
  • Energi- og CO2-reduserende tiltak for å begrense klimabelastningen

Les gjerne mer om Svanemerket og hvilke krav som stilles her.

Vårt engasjement for en bedre fremtid 

Vårt arbeid stopper ikke her. Vi har implementert et system for å sikre at vi kontinuerlig forbedrer oss på alle områder og fortsetter å jobbe mot en mer bærekraftig fremtid. Både våre ansatte og gjester har vist stor entusiasme for dette, og vi er stolte over å ta vår del av miljøansvaret.

Økologisk mat – En prioritet for oss 

På Mortens Kro er vi stolte av å være en pioner når det gjelder økologiske produkter. Vi ble godkjent av Debio i 2014 som den første kroen i Norge til å bruke deres “bronsemerke”. Dette betyr at vi alltid tilbyr minst 15 økologiske produkter til våre gjester. Imidlertid har vi gått et steg videre enn minimumskravene og bruker faktisk rundt 40 økologiske produkter til enhver tid, inkludert hvetemel, egg, juice og melk. Vi verdsetter økologisk landbruk og er dedikerte til å støtte lokale gårder og produsenter som deler våre verdier.

Miljøfyrtårnsertifisert siden 2014  

Vi er stolte over å ha oppnådd status som Miljøfyrtårn allerede i 2014. Dette sertifikatet setter strenge krav til vår daglige drift og krever kontinuerlig forbedring av vår miljøpåvirkning. Vi tar dette på alvor og er forpliktet til å redusere vår karbonfotavtrykk og minimere vår innvirkning på naturen og samfunnet rundt oss.  Vi er også opptatt av å sikre at våre gjester får en miljøvennlig opplevelse hos oss, og vi oppfordrer til bevissthet rundt ressursbruk og muligheten til å velge bærekraftige alternativer.

Vår forpliktelse fremover 

Vi er stolte av å være Svanemerket og ser frem til å fortsette vår reise mot en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Vi vil fortsette å utforske og implementere innovative løsninger for å redusere vår miljøpåvirkning og styrke vår bærekraftige praksis.

Vi er takknemlige for støtten og tilliten som våre gjester har vist oss gjennom å velge Mortens Kro som sitt spisested.

Besøk oss på Mortens Kro, et sted hvor god mat, bærekraftig praksis og en unik atmosfære kommer sammen for å skape minneverdige opplevelser.

Åpningstider

Mandag - Fredag: 10.00 - 20.00
Lørdag: 10.00 - 19.00
Søndag: 11.00 - 20.00

Kontakt oss

Telefon: 67 06 77 90
E-post:
firmapost@mortenskro.no
Org nr: 940 129 613

MSC-C-sertifisert bærekraftig fiskeri www.msc.org/no

ASC-C-01811 Fra et ansvarlig ASC sertifisert oppdrettsanlegg www.asc-aqua.org

Utviklet av Creative, en del av Yes Group