Nå er det endelig sesong for skrei igjen. Det er både mørkt og kaldt i januar, men et lyspunkt midt i vinteren er at skreisesongen er gang!

Norsk torsk på sitt beste

Skrei er kongen av hvit fisk, norsk torsk på sitt aller beste. Den kommer svømmende fra det iskalde Barentshavet, og følger norskekysten til fiskeværene i Lofoten. Her blir den hele vinteren for å gyte. Fra havet, videre ombord i fiskebåten og så hit til Mortens Kro kommer skreien i løpet av 4-5 dager, og er med andre ord meget fersk.

Skrei er en helt fantastisk råvare. Det er en fast, delikat fisk, proppfull av viktige næringsstoffer. Det er en kvalitetsfisk vi er så heldige å kunne tilby ut hele februar til alle våre gjester her på Mortens Kro.

Tilbereding

 

Vi damper skreien i ovn, serverer med rotmos, lever, rogn, smeltet smør og baconterninger til de som ønsker det. Dette er en favoritt hos våre gjester, og noe mange gleder seg til hele året. Ved å dampe fisken i ovnen bevarer kjøttet den faste formen og flaker seg delikat når man setter gaffelen i det. Når man tilbereder skrei hjemme er det viktig at fisken ikke kokes, men dampes for å ikke miste både smak og form. Vannet fisken dampes i skal smake som sjøvann. Det er og mulig å dampe skrei i ovn, slik vi gjør her på Mortens Kro.

Vår produksjonssjef, islenderen Sigfus, har servert skrei på Mortens Kro i 21 år. Etter selv å ha både dampet og spist skrei i mange år, kan man trygt si at han vet hva han snakker om.

Kom innom oss for en deilig fiskemiddag!

Makrell med tilbehør

Åpningstider

Mandag - Fredag: 10.00 - 20.00
Lørdag: 10.00 - 19.00
Søndag: 11.00 - 20.00

Kontakt oss

Telefon: 67 06 77 90
E-post:
firmapost@mortenskro.no
Org nr: 940 129 613

MSC-C-sertifisert bærekraftig fiskeri www.msc.org/no

ASC-C-01811 Fra et ansvarlig ASC sertifisert oppdrettsanlegg www.asc-aqua.org

Utviklet av Creative