Lutefisk er en selvskreven del av jula for mange, og vi på Morten’s Kro kan ikke tenke oss noe bedre enn en tallerken med deilig lutefisk og alt av lekkert tilbehør. Vi dekker opp Peisestua vår til lutefiskaften hver onsdag, torsdag og fredag helt frem til jul! Velkommen skal du være.

Lutefiskaften i Peisestua

Peisestua vår står klar til lutefiskaften hver onsdag, torsdag og fredag fra 28. oktober til 22. desember. Ta med deg venner og familie eller ha en hyggelig kveld for deg selv. Du er hjertelig velkommen til en koselig lutefiskaften hos oss!

Vi serverer buffet med kortreist lutefisk fra Værøy i Lofoten og alt du kan ønske deg av nydelig tilbehør. Her får du forskjellige senneper, siruper, revet brunost, flatbrød, lefse, ertestuing, baconfett, hvit saus og mandelpotet.

På dessertbordet finner du alt av julens desserter: karamellpudding, multekrem, krumkake, riskrem med rød saus, småkaker, kransekaker, konfektkaker – og selvfølgelig kaffe. Gløgg må også til for å skape den ultimate julestemningen, og det får du når du kommer.

Julemat med lange tradisjoner

Lutefisk er en fast del av jula i mange norske hjem. Lutefisk er tørrfisk som utvannes, lutes og vannes ut igjen. Med dette får fisken en meget karakteristisk smak, og det er nettopp dette som gjør at mange må ha en tallerken eller to i løpet av jula.

Det er ikke kjent nøyaktig når eller hvor den første lutefisken ble laget, eller hvem som sto for oppfinnelsen. Vi vet riktignok at lutefisk ble spist under høytider i katolsk tid, og at det finnes spor helt tilbake til 1500-tallet. Lutefisk er kanskje den mest tradisjonsrike julematen vi har!

Slik tilbereder vi vår lutefisk

Lutefisk og tilbehør

Mange ser frem til å nyte herlig lutefisk i jula, men hvordan skal den lages? Det er flere måter å tilberede lutefisk på, og dette er slik vi på Morten’s Kro gjør det: 

Vi starter forberedelsene to dager før servering, når fisken saltes. Her er vi generøse med saltet; føler vi at vi har saltet nok, så salter vi litt til! Vi vil gjerne ha en lutefisk som er ganske fast i fisken, og lar den derfor ligge lenge slik at vannet suges ut.

Når det er tid for koking, dampkoker vi lutefisken i 12 minutter. Slik får vi deilig lutefisk som er perfekt til ett eller flere av julens måltider.

Meld deg på lutefiskaften på Morten’s Kro

Lutefiskaften arrangeres hver onsdag, torsdag og fredag fra 28. oktober til 22. desember. Kvelden varer fra 18.30 til 22.00, og prisen er 575,- per kuvert.

Du kan melde deg på lutefiskaften ved å ringe, sende oss en e-post eller bruke kontaktskjema. Vær tidlig ute med å bestille for å ikke gå glipp av en koselig kveld i Peisestua vår!

Kontaktinfo for å bestille finner du her.

Har du ikke mulighet til å komme på lutefiskaften? Du har likevel sjansen til å nyte en lutefisktallerken hos oss. Vi serverer lutefisk i kro tirsdager, torsdager, lørdager og søndager gjennom hele november og desember. I kroa trengs det ingen bordbestilling, bare møt opp når det passer deg! En kuvert i kroa koster 395,-.

Åpningstider

Mandag - Fredag: 10.00 - 20.00
Lørdag: 10.00 - 19.00
Søndag: 11.00 - 20.00

Kontakt oss

Telefon: 67 06 77 90
E-post:
firmapost@mortenskro.no
Org nr: 940 129 613

MSC-C-sertifisert bærekraftig fiskeri www.msc.org/no

ASC-C-01811 Fra et ansvarlig ASC sertifisert oppdrettsanlegg www.asc-aqua.org

Utviklet av Creative