Jordbær og makrell

Mortens Kro holder åpent i hele sommer, og akkurat nå har vi en sommerkampanje.

I hele juli får du makrell og jordbær for kun 299,- per porsjon – et skikkelig godt tilbud på god sommermat!

Kom innom oss på kroa eller bestill catering. Vi gleder oss som alltid til å servere deg!

Nyt sommeren hos Mortens Kro!

På Mortens Kro serverer vi villfanget makrell som kommer fra ulike steder i Norge, med mottak i Selje på Stad. Vi serverer makrellen med jordbær, og har tjuvstartet med belgiske og svenske mens vi utålmodig venter på de fantastiske norske jordbærene.

Makrell og jordbær

Oppskrift på vår herlige makrell og jordbær

Vi starter med å lage en frisk agurksalat. Dette må gjøres dagen før servering, fordi agurken skal trekke i lake natten over. Til laken bruker vi salt, pepper, sukker, eddik 0,7% og vann. Så høvler vi agurken med en ostehøvel, før vi legger den i laken.

Neste steg er å forberede makrellen. Først fjerner vi hode og hale, før vi skjærer fileter. For å få med de fleste bena, legges kniven ved hovedbenet og dras nedover.

Deretter blander vi sammen salt, pepper og økologisk mel. Makrellfiletene vendes i melblandingen, og stekes så i økologisk smør og rapsolje på middels sterk varme. De er perfekte når de er gylne og gjennomstekte.

Nå er makrellen ferdig. Vi serverer den med agurksalat, økologisk rømme og persillepoteter.

Til slutt kan jordbærene gjøres klare, og serveres med sukker og fløte. 

Vi håper det smaker!

Smaken av sommer

Makrellen er en fet, hvit fisk som har en helt unik smak. Dette er en allsidig fisk som både kan grilles, stekes, kokes, røykes og syltes. Og de fleste av oss er nok kjent med pålegget makrell i tomat, som nærmest kan regnes som en nasjonalskatt. 

I vårperioden er makrellen en forholdsvis mager fisk, men ut over sommerhalvåret stiger fettinnholdet fordi den beiter på småfisk og dyreplankton. Fettinnholdet gjør at makrellen er en god kilde til vitamin D og B12, så den kan spises med god samvittighet.

Om sommeren kommer makrellen tilbake til kysten vår – og opp på matfatet til mange henrykte nordmenn. Hvorfor ikke ta fram fiskestanga og forsøke å fange dagens middag selv?

To makrell

Åpningstider

Mandag - Fredag: 10.00 - 20.00
Lørdag: 10.00 - 19.00
Søndag: 11.00 - 20.00

Kontakt oss

Telefon: 67 06 77 90
E-post:
firmapost@mortenskro.no
Org nr: 940 129 613

MSC-C-sertifisert bærekraftig fiskeri www.msc.org/no

ASC-C-01811 Fra et ansvarlig ASC sertifisert oppdrettsanlegg www.asc-aqua.org

Utviklet av Creative